Des de diferents administracions nacionals i autonòmiques s'han engegat iniciatives per promoure l'alimentació saludable i la informació nutricional en la restauració col.lectiva. De moment no existeix legislació al respecte, però és un bon començament.
A Catalunya hem estat pioners en aquest tipus d'iniciatives amb el programa AMED inclòs dintre de l'estratègia PAAS ( Promoció de la salut mitjançant una alimentació i l'activitat física saludables).
Els restaurants acreditats amb aquest distintiu promouen la dieta mediterrània com a patró saludable d'alimentació. Entre altres requisits, en aquest restaurants podem trobar-ne uns d'obligatoris :
- L'us exclusiu de l'oli d'oliva per amanir i d'aquest o un oli vegetal amb alt contingut d'oleic per cuinar.
- Garanteix el 25% de l'oferta de primers plats en base a verdures, hortalisses i/o llegums
- Oferir alguna alternativa integral
- Garanteix un 50% de l'oferta de postres en base a fruita fresca i seca. I que ofereixen l'alternativa de baix en greixos pels postres làctics.
- Garanteix tècniques culinàries sense addició excessiva de greixos.
Podeu consultar la oferta dels establiments adherits a la pàgina web del programa AMED,
Iniciatives com aquesta volen promoure l'alimentació saludable i crear consciència de la importància de la dieta per prevenir malalties de la societat moderna.
Podeu ampliar informació :
http://revista.consumer.es/web/ca/20090101/alimentacion/74442.php
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada