divendres, 19 de juny del 2009

Dieta equilibrada




DIETA EQUILIBRADA

La dieta equilibrada es defineix com : " és aquella que permet a l'individu el manteniment d'un estat de salut òptim, a l'hora que li permet l'exercici de les activitats de la seva vida diària"
Les recomanacions de quina ha de ser l'alimentació per aconseguir els requisits de la dieta equilibrada tenen una sòlida base científica i gaudeixen de consens entre els experts en nutrició i alimentació.
Existeixen guies alimentàries específiques per a cada país que defineixen quins aliments i en quina quantitat han de consumir-se per aconseguir la dieta equilibrada i els seus beneficis.
Les guies alimentàries de referència a Espanya són les editades per la SENC ( Societat Espanyola de Nutrició Comunitària). La piràmide dels aliments recull totes les recomanacions sobre grups d'aliments , racions i freqüencia de consum d'aquests.

Però potser cal més difusió de com s'organitza una dieta per complir aquestes recomanacions. Ens trobem davant de massa informació nutricional , massa missatges publicitaris, massa interessos comercials que poden crear confusió o saturació.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada