dilluns, 24 d’agost del 2009

Licopè: l'antioxidant del tomàquet

Parlava fa uns dies dels antioxidants, recomanant que es consumissin amb els aliments que els contenen de manera natural ( és a dir, que no han estat afegits).

El tomàquet, i altres fruites i verdures amb coloracions ataronjades i vermelloses, conté un antioxidant de la família dels carotenoides: el licopè .

Les propietats atribuïdes a aquest compost són gràcies al seu poder antioxidant en el nostre organisme: protegeix de la degeneració cel.lular causada pels radicals lliures ( espècies molt reactives de l'oxigen). S'ha estudiat de manera especial el seu paper per prevenir el càncer de pròstata.

Se sap que el contingut d'aquest compost és superior i de més fàcil assimilació en el tomàquet fregit o cuit respecte al cru.
Igualment, la quantitat de licopè i la seva assimilació varia depenent de la varietat del tomàquet i el punt de maduració.



A la pàgina web de Consumer EROSKI, podeu trobar receptes senzilles i molt sanes amb tomàquet, com les de la foto.











Podeu consultar -les i llegir molt més a : Propietats del tomàquet fregit natural i envasat.

Antioxidants : millor naturals!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada