dissabte, 19 de setembre del 2009

Mercats Món Empordà , una alternativa sostenible de consum



Una imatge val més que mil paraules. El medi ambient és casa nostra però no ens adonem com és d'important.

El consum de productes de proximitat ajuda al medi ambient. Recordo aquell personatge de la tele de fa uns anys: El Capità Enciam que deia: " Els petits canvis són poderosos" .

Ens hem d'adonar de la magnitud dels problemes mediambientals i també que hi ha alternatives que poden donar solucions a aquests. Iniciatives que ajuden i promouen els productes de proximitat són petits canvis que poden marcar la diferència.


Avui he anat per primera vegada a un dels mercats de productes locals, ecològics i de qualitat de Món Empordà . Es tracta d'una iniciativa de l'Associació Món Empordà que té com objectiu promoure el producte local, ecològic i de qualitat i el respecte pel medi ambient, recuperant així els valors de la nostra terra.
Imatge extreta de : http://mercatsmonemporda.blogspot.com/

Considero aquestes iniciatives molt importants. Ofereixen una alternativa de consum beneficiós per a tots.

  • Consumir productes locals i de temporada col.labora a reduir de manera significativa la contaminació que es produeix en el transport i conservació dels productes.
  • Els productes ecològics són aquells en la producció dels quals no s'ha utilitzat cap mena de producte químic, com adobs, pesticides, conservants, etc...Són productes molt saludables.

El mercat és itinerant a diferents municipis de l 'Empordà els dissabtes de cada mes. S'hi poden trobar productes diversos: producte hortícola , pa produït de manera artesanal, formatges i altres productes de llet d'ovella, olis de massatge i pasta de dents ecològica, roba confeccionada amb cotó orgànic, pasta fresca, carn ecològica, entre d'altres.

Des del mes d'agost el primer diumenge de cada mes el mercat es desplaça a Castelló d'Empúries, primer municipi de l'Alt Empordà que acull el mercat.

1 comentari:

  1. M´agrada molt nena......oi que et fa pensar molt??? amb el que estem fent amb el nostre planeta?????......i el mercat que has comentat em sembla fantátic!! jo estic acostumada a menjar aliments d´hort sense cap tipus de adobs i merdes d´aquestes i crec que la diferència es avismal...si tothom poguès acostumar-se a consumir productes locals,de qualitat i elaborats mitjançant medis que no posin en perill el nostre planeta...aquest sens dubte ens ho agrairía.... i el nostre cos tambè....petons mil!!!!

    ResponElimina