dissabte, 5 de setembre del 2009

Menjar a mitjanit pot afavorir l'augment de pes.


Un estudi publicat a The International Journal Obesity del passat divendres 4 de Setembre de 2009: Circadian Timing of Food Intake Contributes to Weight Gain ( L'horari circadià dels consum d'aliments contribueix a l'augment de pes) , és el primer que aporta proves de la relació entre l'hora del dia en que es consumeixen els aliments i el metabolisme energètic d'aquests.

Segons els resultats d'aquest estudi realitzat en ratolins, els rellotge circadià , aquell que regula els ritmes biològics d'alimentació, son i activitat en relació als cicles externs de llum i foscor, també regula el consum d'energia provinent dels aliments. Suggereixen que els horaris dels àpats poden ser importants en l'equilibri entre ingesta i consum calòric i per tant contribuir a l'augment de pes.

El fet que les persones que treballen de nits o amb canvis de torn tinguin més tendència al excés de pes motiva la investigació per saber si el moment del dia en que es consumeixen els aliments té una relació directa amb l'augment de pes.

De manera que els resultats apunten a la possibilitat que no només l'equilibri entre el que mengem i l'energia que consumim amb l'activitat física influeixi en els problemes de pes. I per aquesta raó , val la pena tenir-ho en compte per al tractament de l'obesitat.

Però no és encertat pensar que només canviant els horaris dels àpats es pot solucionar el problema del sobrepés i l'obesitat. Cal mantenir una dieta saludable i un estil de vida actiu igualment. Els resultats d'estudis com aquest ens demostren que encara queda molt per descobrir al voltant del metabolisme però no desmenteixen altres evidències científiques. Aquelles que han demostrat clarament els beneficis d'una dieta equilibrada i la pràctica d'activitat física.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada