Però si ens organitzem bé i planegem els menús amb uns dies d'antelació és possible. Això si, necessitarem dedicar unes hores del nostre temps lliure per organitzar , comprar i cuinar . Però serà un temps molt ben invertit: en salut!!!!!
Primer de tot cal tenir present que amb poc temps no és possible preparar àpats equilibrats que constin de primer, segon plat i guarnició. Per tant, haurem de tenir uns "aliments bàsics" preparats amb antelació ( i conservats a la nevera o congelats) com ara: sopa, crema de verdura, samfaina, escalivada que ens serveixin per muntar els menús amb facilitat
- També tindrem congelats la carn i el peix en racions de consum diari.
- I sempre que sigui possible tindrem els ingredients frescos per fer amanides i fruita.
- Tindrem al rebost aliments e llarga conservació : arròs, llegums ( cuits ), pasta , cus cus, conserves...I al congelador : verdura, menestra, ensaladilla....
Veiem com aquests elements ens serveixen per fer uns àpats complerts, equilibrats i molt saludables:
1
1r plat: crema de verdures
2n : peix al microones i arròs per acompanyar
postres: fruita o iogurt
2
1r plat: sopa de pasta
2n : bistec a la planxa amb samfaina
postres: formatge fresc
3
1r plat: menestra de verdura
2n : truita i enciam
postre: fruita
4
Amanida variada
Cus cus amb samfaina
Iogurt

I així podem fer moltes combinacions.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada