dimarts, 29 de setembre del 2009

Organitzem una dieta saludable

Un dels obstacles amb els que ens trobem alhora de portar una dieta variada i equilibrada ( saludable) és la manca de temps de que disposem per comprar i preparar els aliments.

Però si ens organitzem bé i planegem els menús amb uns dies d'antelació és possible. Això si, necessitarem dedicar unes hores del nostre temps lliure per organitzar , comprar i cuinar . Però serà un temps molt ben invertit: en salut!!!!!

  • Primer de tot cal tenir present que amb poc temps no és possible preparar àpats equilibrats que constin de primer, segon plat i guarnició. Per tant, haurem de tenir uns "aliments bàsics" preparats amb antelació ( i conservats a la nevera o congelats) com ara: sopa, crema de verdura, samfaina, escalivada que ens serveixin per muntar els menús amb facilitat
  • També tindrem congelats la carn i el peix en racions de consum diari.
  • I sempre que sigui possible tindrem els ingredients frescos per fer amanides i fruita.
  • Tindrem al rebost aliments e llarga conservació : arròs, llegums ( cuits ), pasta , cus cus, conserves...I al congelador : verdura, menestra, ensaladilla....

Veiem com aquests elements ens serveixen per fer uns àpats complerts, equilibrats i molt saludables:

1

1r plat: crema de verdures
2n : peix al microones i arròs per acompanyar
postres: fruita o iogurt

2
1r plat: sopa de pasta
2n : bistec a la planxa amb samfaina
postres: formatge fresc

3
1r plat: menestra de verdura
2n : truita i enciam
postre: fruita


4
Amanida variada
Cus cus amb samfaina
Iogurt

I així podem fer moltes combinacions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada