divendres, 10 de juliol del 2009

Dietes Miracle

El passat 28 de Maig es celebrava la setena edició del Dia Nacional de la Nutrició.
L'edició d'enguany es va centrar en la importància de mantenir una Dieta Equilibrada i incideix en els riscos de les dietes miracle.
Les dietes miracle no existeixen. A més comporten la restricció d'aliments necessaris per aportar tots els nutrients que necessitem. Diversos estudis han demostrat que moltes d'aquestes dietes són deficitàries en Vitamines com la A, D , E, niacina i riboflavina i minerals: calci, ferro, entre d'altres.
A banda dels perills nutricionals d'aquestes dietes, afavoreixen la ràpida recuperació del pes un cop es deixen de fer. Les causes d'aquest guany de pes es degut a diferents causes:
  • els mecanismes que utilitza l'organisme per reduir el gast energètic( reduint el metabolisme basal) quan hi ha una manca d'ingesta calòrica important, de manera que l'organisme " s'ha acostumat a gastar menys " i, en tornar a menjar de manera normal, emmagatzema més ràpidament reserves .
  • Les persones quan deixen de fer aquest tipus de dietes tant restrictives, mengen més com a mecanisme per compensar el dèficit d'energia i nutrients de l'organisme.
  • La pèrdua de pes en un curt espai de temps, sol ser en forma d'aigua i glucogen ( les reserves de glucosa dels músculs i el fetge) i no de teixit adipòs.
Per tot això, els experts no es cansen de recomanar practicar tot l'any una dieta equilibrada i la pràctica d'activitat física de manera regular.

Si voleu llegir més:
http://www.fesnad.org/index.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada