dijous, 6 d’agost del 2009

La veritat sobre el menjar: Canal 33




Molt interessants els documentals de la BBC : La veritat sobre el menjar. Ahir a la nit s'emetia el capítol 4 de la sèrie: Com estar prims.
Es tracta d'una sèrie documental que tracta sobre creences i mites entorn de l'alimentació i intenta demostrar-les o donar resposta de manera científica. El capítol d'ahir abordava el tema de l'excés de pes i de les dietes.

Una dels temes que es va plantejar va ser la creença que qui guanya pes amb facilitat és perquè té un metabolisme lent. I , al contrari, la gent prima que sembla que menja el què vol, té el metabolisme ràpid.
Molt curiosa la manera de comprovar-ho: dues amigues, una amb excés de pes i l'altra amb dèficit. La primera diu menjar molt menys que la segona. Totes dues tenen una activitat diària molt semblant, força sedentària.
Però les proves a les que es sotmeten per calcular el metabolisme en repòs i la ingesta calòrica desmunta del tot la teoria del metabolisme lent o ràpid en aquest cas: la que té excés de pes menja més del que necessita ( excés de calories ) i la que està per sota del seu pes recomanat menja menys del que necessita. Aquesta és la única raó de la diferència de pes entre les dues ja que el seu metabolisme és similar, és a dir tenen la mateixa despesa energètica en repòs ( l'energia que gasta el seu cos per mantenir les funcions vitals).
Demostra d'aquesta manera que l'excés de pes és el resultat d'una ingesta calòrica superior a les necessitats del nostre cos.

També molt interessant el tema de les racions: es realitza un experiment que demostra que si ens posen racions més grans del que seria normal, mengem més quantitat.

El proper capítol s'emetrà dimecres vinent a la nit i abordarà el tema de com ens poden mantenir joves certs aliments i begudes que consumim habitualment. Jo us el recomano, més ara a l'estiu que la programació televisiva s'agafa vacances......

Podeu consultar més sobre el programa a :
http://www.tv3.cat/programa/17225/La-veritat-sobre-el-menjar






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada