dimecres, 5 d’agost del 2009

Menús Saludables als restaurants

Tots aquells que esteu fent dieta o voleu fer una dieta equilibrada però us veieu obligats a menjar fora de casa de manera habitual, sabeu que és difícil no caure en la monotonia de l'amanida amb carn a la planxa sense guarnició.
Des de diferents administracions nacionals i autonòmiques s'han engegat iniciatives per promoure l'alimentació saludable i la informació nutricional en la restauració col.lectiva. De moment no existeix legislació al respecte, però és un bon començament.

A Catalunya hem estat pioners en aquest tipus d'iniciatives amb el programa AMED inclòs dintre de l'estratègia PAAS ( Promoció de la salut mitjançant una alimentació i l'activitat física saludables).
Els restaurants acreditats amb aquest distintiu promouen la dieta mediterrània com a patró saludable d'alimentació. Entre altres requisits, en aquest restaurants podem trobar-ne uns d'obligatoris :
  • L'us exclusiu de l'oli d'oliva per amanir i d'aquest o un oli vegetal amb alt contingut d'oleic per cuinar.
  • Garanteix el 25% de l'oferta de primers plats en base a verdures, hortalisses i/o llegums
  • Oferir alguna alternativa integral
  • Garanteix un 50% de l'oferta de postres en base a fruita fresca i seca. I que ofereixen l'alternativa de baix en greixos pels postres làctics.
  • Garanteix tècniques culinàries sense addició excessiva de greixos.

Podeu consultar la oferta dels establiments adherits a la pàgina web del programa AMED,

Iniciatives com aquesta volen promoure l'alimentació saludable i crear consciència de la importància de la dieta per prevenir malalties de la societat moderna.

Podeu ampliar informació :
http://revista.consumer.es/web/ca/20090101/alimentacion/74442.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada