dijous, 20 d’agost del 2009

Mou-te!!!

Ja he comentat en altres entrades del blog la importància que té practicar algun tipus d'activitat física per a la nostra salut.

He de confessar que jo mai he practicat esport de manera regular i que el meu estil de vida ha estat sempre sedentari. Però de la mateixa manera que he entès la gran repercussió de l'alimentació en la nostra salut present i futura, també ho he fet de la conveniència de practicar activitat física de manera habitual.

Que és el que m'ha convençut i finalment practico exercici físic?

  • Els beneficis sobre el metabolisme: entre d'altres avantatges la pràctica habitual d'exercici físic( EF ) augmenta la utilització de greixos com a combustible per a un determinat esforç. A més, augmenta l'activitat metabòlica tant durant l'exercici com hores i dies després. Això vol dir que " cremem" més energia durant el dia i per tant no cal mirar tant prim per les calories que ingerim.



  • Pels beneficis cardiovasculars : millora la funció del cor, és a dir, funciona millor i és més efectiu. Fa augmentar la irrigació (més vasos sanguinis i més efectius)a la musculatura i això fa millorar la resistència a l'esforç. També afavoreix el retorn venós i prevé l'aparició de varius. Redueix els factors de risc de patir malalties cardiovasculars: disminueix els triglicèrids i augmenta l'HDL colesterol ( el colesterol bo), redueix el sobrepés, entre d'altres.

  • Pels beneficis respiratoris: millora la respiració augmentant la capacitat pulmomar, afavorint l'intercanvi de gasos en els alveols, augmenta el to muscular dels músculs implicats a la respiració: tot això fa que augmenti la resistència a la fatiga i cada dia puguem fer més exercici.

  • Pels beneficis gastrointestinals: facilita el trànsit intestinal i redueix el restrenyiment. La pràctica d'EF i una dieta rica en fibra ( ja ho sabeu, rica en fruita i verdura i el consum de cereals integrals), és la millor prevenció per al restrenyiment.

  • Pels beneficis en els ossos i la musculatura: en general millora tot el funcionament del teixit musculoesquelètic: tendons , lligaments i articulacions. Redueix el deteriorament ossi propi de l'edat i augmenta el contingut mineral dels ossos.
Per si tot això fos poc, l'exercici físic millora les funcions intel.lectuals, redueix l'ansietat i la depressió, estimula la creativitat, millora l'equilibri i la coordinació, etc....

Quan d'exercici físic és necessari per tenir tots aquest beneficis?

A l'entrada d'aquest blog : " Estils de vida saludables. Activitat física ( I )" podeu consultar les recomanacions actuals de com ha de ser la pràctica d'activitat física per aconseguir-ne tots els beneficis.




No ho dubteu: practiqueu un estil de vida actiu....Val la pena, no us sembla?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada