dilluns, 14 de setembre del 2009

" Gordos" , la pel.lícula de Daniel Sánchez Arévalo

No hi ha dubte de l'actualitat de temes relacionats amb els problemes de pes en general i l'obesitat en particular.

  • Gordos, és el segon llargmetratge de Daniel Sánchez Arévalo. Enfoca el problema de l'obesitat més enllà dels aspectes nutricionals, fixant-se en els relacionats amb els sentiments, obsessions, traumes, pors, desitjos, il.lusions, etc...centrant la trama en la teràpia de grup de persones amb obesitat.

Encara no he tingut l'oportunitat de veure-la però la bona crítica i el premi obtingut a la última edició del festival de Venècia hem fa pensar que val la pena anar al cinema.


  • El passat dissabte 12 de Setembre, a la Contra de La Vanguardia, el psicòleg especialista en obesitat Jordi Carballido destacava el component psicològic de la malaltia comparant-la amb d'altres desordres de tipus psíquic com les addiccions: les persones amb problemes seriosos de sobrepes necessiten aprendre a relacionar-se de nou amb el menjar.

En paraules del Dr. Carbadillo: "a l'alcohòlic i al fumador els traiem l'alcohol i el tàbac de per vida, però a l'obès no li podem treure el menjar per sempre: ha de disciplinar-se per menjar correctament la resta de la seva vida"
També destaquen de l'entrevista els comentaris que fa de les dietes i que reafirmen el fet que les dietes no només no són efectives per perdre pes sinó que poden empitjorar el problema.

Una vegada més destaco la importància d'un bon assessorament per superar els problemes de pes: els professionals de la nutrició i la dietètica, dietistes-nutricionistes per reconduir hàbits alimentaris.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada