dijous, 15 d’octubre del 2009

16 d'Octubre, Dia Mundial de l'Alimentació







Demà coincidint amb l'aniversari de la fundació de la FAO ( Organització de les Nacions Unides per l'agricultura i l'alimentació) , l'any 1945, es celebra el Dia Mundial de l'Alimentació.

La finalitat d'aquesta celebració és la de conscienciar a tots els països de la gravetat dels problemes que acompanyen a l'alimentació mundial:

  • actualment es xifra el nombre de persones que passen gana a tot el món en 1050 milions de persones, gairebé una sisena part de la població mundial.
  • només a l'any 2009 ha augmentat el nombre en 105 milions de persones. Si no es posen mesures, l'any 205o es podria duplicar i fins tot triplicar la xifra actual.
  • l'augment demogràfic farà necessari augmentar la producció mundial d'aliments amb els problemes mediambientals que això comportarà i que afegirà pressió a un malmès clima.
L'actual crisi econòmica global ha agreujat la crisi alimentària dels darrers anys. És necessari posar en marxa mecanismes per solucionar els problemes existents i evitar que augmentin.

Per totes aquestes raons, a més de la celebració de diferents actes durant el dia mundial de l'alimentació, la FAO ha organitzat per aquest mes de novembre una Cimera Mundial sobre l'alimentació

Més informació dels actes programats a : Dia Mundial de la Alimentació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada