diumenge, 18 d’octubre del 2009

Avantatges de l'alimentació ecològica

Fa uns quants dies hi ha proposat un tema sobre alimentació ecològica a la pàgina de facebook de Consell Dietètic: Val la pena consumir aliments ecològics?

M'agradaria comentar els avantatges d'aquesta alternativa :

  • L'alimentació ecològica porta implícit el consum d'aliments de proximitat i de temporada. Al respectar els cicles naturals de les plantes i no fer cap tipus de tractament ni químic ni físic, els aliments que trobem són sempre de temporada i sovint de la nostra zona ja que s'han de consumir poc temps després de ser collits o elaborats.
  • En el cas de les verdures, fruites i hortalisses això vol dir major quantitat de substàncies característiques de cada una: pigments, polifenols, etc.... Moltes d'aquestes substàncies tenen propietats antioxidants. Per tant, el consum d'aquests tipus d'aliments garanteix major quantitat de substància que si els consumim no ecològics. A més d'una absència de residus de pesticides o fertilitzants químics.
  • En el cas de productes animals, com llets o carn, trobem que els pinsos amb els quals s'ha alimentat els animals no contenen cap tipus de substància química afegida com a fertilitzants o pesticides que puguin quedar emmagatzemats en el teixit adipós dels mateixos.
  • Per altra banda, el consum d'aquests tipus d'aliments afavoreix el comerç local i de proximitat mantenint així granges i cultius propis de cada zona.
  • Alhora també es redueix la contaminació que es genera en la conservació ( hivernacles, cambres de fred, etc....) i transport dels aliments.

I per últim dir-vos que les característiques organolèptiques dels aliments ecològics són més autèntiques.

Els que alguna vegada heu tingut oportunitat de consumir productes per exemple de l'hort del veí o d'algun familiar, coincidireu amb mi que els aliments tenen una altre gust, olor i color.

NOTA: posteriorment a la redacció d'aquesta entrada he trobat un enllaç a un article que demostra la validesa del que aquí s'explica.

Ja és oficial: ecològic és millor

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada