diumenge, 25 d’octubre del 2009

La dieta del TEST ALCAT


El TEST ALCAT (de les sigles en anglès de Antigen Leukocyte Cellular Antibody Test) és un dels procediments proposats per detectar al.lèrgies i hipersensibilitat no al.lèrgica a aliments i al mateix temps com a diagnòstic i tractament de l'obesitat, l'asma o el colon irritable.

La prova consisteix en una analítica de sang amb la qual es detecten canvis en les cèl.lules de la sang exposades a una centena dels aliments més habituals i una vintena dels additius alimentaris més utilitzats.

Els creadors d'aquest test asseguren que el consum d'aliments als quals una persona és al.lèrgica o hipersensible sense saber-ho, pot provocar una sèrie de trastorns en el metabolisme que pot provocar obesitat, entre altres alteracions. De manera que si s'eliminen de la dieta, es solucionen els problemes i es guanya en salut. Evidentment, d'això es dedueix que també es perden els quilos de més.

Aquest test i altres de similars no han estat validats per la comunitat científica. La Organització Mundial d'Al.lèrgia,l'Acadèmia Europea d'Al.lergologia iImmunologia Clínica, l'Academia Americana d'Al.lèrgia, Asma i Immunologia i la Societat Britànica d'Al.lergologia i Immunologia Clínica entre altres desaconsellen el seu us per al diagnòstic d'al.lèrgies alimentàries.

Malgrat tot, de manera privada i a un preu que pot superar els 600€, s'ofereix aquest test com a diagnòstic d'al.lèrgies i hipersensibilitats alimentàries. Igualment, s'utilitzen els resultats com a pauta per a realitzar dietes totalment desequilibrades, amb restricció de tots els aliments que han donat positiu en aquesta prova

Es pot trobar fàcilment a internet anunciat com a tractament per a l'obesitat i el sobrepés.

Una vegada més un tractament per perdre pes sospitós i no demostrat a preus desorbitats que aconsegueixen, d'entrada reduir el pes de la cartera dels clients.

Consell: per perdre pes, problemes amb el pes, etc...no ens deixem enredar, acudim a un dietista nutricionista que a més de realitzar una dieta personalitzada, equilibrada i saludable, ens ajudarà a reeducar hàbits alimentaris. I, realitzem activitat física regular.

2 comentaris:

  1. No puedo estar más de acuerdo contigo. Un ejemplo de aplicación de la navaja de Occkham, jaja!!
    Saludos!!

    ResponElimina
  2. Hola Manuel,

    Antes de tu comentario, nunca habia oido hablar de la navaja de Occkham. Pero después de buscarlo, yo tampoco puedo estar más de acuerdo contigo! a casi todas las propuestas de dietas novedosas y estrafalarias se les puede aplicar este principio! Un saludo

    ResponElimina