dissabte, 31 d’octubre del 2009

La figura del coaching nutricional i la importància de l'alimentació en la salut


La importància de l'alimentació en la salut és un fet demostrat. Cada vegada més la gent està sensibilitzada de la relació que existeix entre el que mengem i les malalties de la nostra societat.

De manera progressiva, la figura del dietista nutricionista com a educador- assessor alimentari va guanyant terreny a la del " dietista" entès com aquell que ens posa una dieta i poca cosa més. La gent va prenent consciència que el canvi en l'alimentació és un procés lent i que requereix d'un canvi d'hàbits.

I és aquest canvi de mentalitat el que ha propiciat l'aparició d'un nou servei dels professionals de la nutrició: el coaching nutricional.

Al igual que un entrenador personal, aquest entrenador nutricional ens ensenya tot allò que hem de saber per aconseguir menjar adequadament i canviar els nostres hàbits de manera definitiva.

Per exemple, entre altres serveis i depenent de l'empresa que realitza el coaching, pot incloure:

  • l'entrenador nutricional acompanya al client durant un dia per observar el seus hàbits, horaris, activitat diària, etc
  • realització d'un pla dietètic personalitzat.
  • educació nutricional: concepte de ració alimentària, grups d'aliments,etc...
  • l'entrenador acompanya al client al supermercat per ajudar-lo a aprendre a escollir, a llegir les etiquetes, etc....
Desconec el preu del servei i molt probablement sigui una despesa que no està a l'abast de qualsevol butxaca. Però és una prova que comença a canviar la visió que la gent té sobre l'alimentació i la relació d'aquesta amb la salut i el benestar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada