diumenge, 11 d’octubre del 2009

Les amanides i plats saludables en el menú ens fan triar alternatives més calòriques

Contràriament al que es podria esperar, el fet que a la carta d'un restaurant hi hagi l'opció d'un plat saludable com ara una amanida, dóna com a resultat un augment del nombre de consumidors que escullen plats més calòrics.

Aquesta és la conclusió a la que han arribat investigadors de la Universitat de Duke a Durham, als Estats Units en un estudi publicat aquest mes d'Octubre a la Revista Journal Of Consumer Research.

Segons Gavan Fitzimons, professor de Marqueting i Psicologia de l'Escola de Negocis de la mateixa universitat, el sol fet de pensar en demanar una amanida ja cobreix la necessitat de prendre decisions saludables referents a la nostra alimentació , alliberant-nos així de la auto-imposició de menjar sa i permetent-nos fer un "extra" i demanar un plat no tant recomanable.

L'investigador també opina que el fet que cadenes de menjar ràpid ofereixin amanides i altres alternatives més saludables fa que molta gent que abans no hi hauria entrat, ara ho facin.
Però l'augment de vendes d'aquests establiments no ha estat en base a amanides sinó a hamburgueses amb patates.

Per tant, el més recomanable si estem a dieta o volem fer una dieta saludable és no acostar-nos a a aquells restaurants que ofereixin plats calòrics i temptadors......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada