dilluns, 9 de novembre del 2009

Menús infantils als restaurants i educació d'hàbits saludables

Els àpats que actualment les famílies realitzen tots junts són ,habitualment, escassos. El ritme de vida imposat, la incorporació de la dona al món laboral i el valor que es dóna al temps lliure, fa que les oportunitats de seure a taula tota la família junta i amb temps suficient per gaudir de l'àpat i la companyia, sigui més una excepció que la regla general de la rutina de les famílies.

Les ocasions en que es dóna la circumstància d'estar tots junts a taula i sense les presses dels horaris del dia a dia, són majoritàriament en dies de festa en els que es tria anar a menjar fora, a un restaurant.

Aquests àpats en família podrien ser un bon moment per ensenyar als nostres fills nous plats, aliments que habitualment no es consumeixen a casa i aprofitar el temps que tenim per educar uns hàbits alimentaris correctes.

Però sembla que majoritàriament els restaurants que ofereixen menús infantils a les seves cartes, proposen aquells plats que més agraden als nens i per tant, no donen peu a grans novetats.

Segons un estudi realitzat per Consumer EROSKI en diversos restaurants de punts allunyats del territori espanyol, la majoria ofereixen un menú senzill i econòmic format per plats de gran acceptació entre els més petits: el primer plat és, en la majoria dels casos, pasta i molt habitualment macarrons. Com a segon plat el pollastre és el més utilitzat en totes les seves formes de cocció, molt sovint fregit i acompanyat de patates fregides. De postres, gelat, natilles o en general, aliments amb alts continguts de sucre.
Nutricionalment, aquests menús són desequilibrats amb un excés de greixos i sucres i de gran densitat calòrica.
Rares vegades hi ha l'opció de triar peix i quan n'hi ha sol ser fregit o arrebossat. La fruita fresca tampoc és habitual com a postre.

Si el que volem és aprofitar l'àpat per introduir nous aliments a la dieta del nen potser el més adequat seria triar per a ell un plat de la carta.

Valdria la pena provar-ho si el que volem és que els nostres fills adoptin uns bons hàbits alimentaris que l'ajudin a mantenir un pes saludable.

Aquells que som pares però, sabem que això no és feina gens fàcil. A més, el dia de festa ens agrada relaxar-nos i tenir un àpat tranquil, sense discussions, morros, etc.... Però val la pena intentar-ho i quan ho fem potser ens sorprendrà la facilitat amb que hem aconseguit que el nostre fill/a provi alguna cosa nova.....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada