dissabte, 19 de desembre del 2009

Àpats de Nadal saludables: com fer-ho?

És possible aconseguir que qualsevol àpat d'aquests dies de festa que ara s'acosten sigui més saludable o, com a mínim, sense tants excessos?

Hi ha molts plats alternatius als tradicionals que de ben segur són més recomanables des del punt de vista dietètic i nutricional, però també és cert que canviar el menú al que estem acostumats és molt complicat.

Potser és més factible intentar fer un àpat més lleuger amb el que tenim habitualment en els menús d'aquests dies:
  • Moderar el consum de begudes alcohòliques, si tenim costum de consumir-les.
  • Triar per l'aperitiu aliments lleugers i reduir-ne la quantitat. Evitar els fregits: croquetes, calamars a la romana, un excés d'embotits de Nadal com la mortadela i els patés. Per exemple es pot incloure canapès de salmó, crudités com la pastanaga, el porro, endívies tallades en juliana i acompanyades amb alguna salsa de iogurt o de formatge, gambes, ostres a la vinagreta, etc....















  • Podem escollir per començar l'àpat de Nadal la tradicional Escudella. A més, si es vol, si la preparem el dia abans i la deixem a la nevera, abans d'escalfar-la podem treure'n el greix que queda solidificat a la superfície. Si de segon plat tenim un plat de carn, podem guardar la carn d'olla pel dia següent o per fer els canelons.
  • Si el menú inclou segons plats molt contundents: platillos, rostits, etc....podem menjar-ne menys quantitat mirant de no abusar del pa amb la salsa. També s'ha de gaudir d'un bon rostit de tant en tant!
  • Per les postres, es pot optar per servir els dolços a porcions més petites i retirar-los si la sobretaula s'allarga, com sol ser habitual aquests dies.
I molt important per mantenir l'estil de vida adequat malgrat els petits excessos d'aquests dies:
  1. Fer passejades abans o després dels àpats, utilitzar les escales i no l'ascensor, etc...
  2. Compensar els àpats copiosos fent la resta d'àpats del dia més lleugers però sense saltar-nos cap menjada. Així evitarem arribar amb molta gana als àpats de festa i arrasar amb tot!

Per a més informació :

Consell per alleugerir els àpats de Nadal ( de la Generalitat de Catalunya)


Receptes EROSKI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada