dilluns, 22 de febrer del 2010

Les dietes i la seva raó de ser.


Fa uns dies una companya va trobar i penjar a la pàgina de "Consell Dietètic" al facebook una nova dieta que es donava a conèixer amb el nom de : " Las dietas no sirven , Plan Nutricional del Dr. Garber".

La informació donada no és massa extensa, ni a la pàgina del facebook ni a la pàgina web del programa Nutricional. Val a dir que, d'entrada, el plantejament semblaria correcte ja que proposa una manera saludable d'alimentar-se i perdre pes menjant bé. Però és realment així?

Donant una ullada a la pàgina veiem que el Dr. Garber assegura que no és necessari anar al gimnàs per aconseguir la pèrdua de pes, fins i tot si estem asseguts tot el dia davant de l'ordinador, aconseguirem cremar greix de manera efectiva i ràpida. Només amb l'alimentació.

No dóna massa pistes sobre en que basa el seu mètode i no puc opinar sobre el tipus d'alimentació d'aquest pla. Però val la pena destacar tres coses:
  1. assegura que la pèrdua de pes es notarà de manera important a les 6-8 setmanes i que el mètode està avalat per estudis científics que demostren la seva eficàcia per sobre la d'altres dietes d'aprimament. Per tant, ens queda el dubte de si es tracta d'una dieta d'aprimament ràpid o no.
  2. De la manera com està plantejada la posada en escena del pla nutricional, la única opció per conèixer el mètode és comprant el llibre. Igualment, a la portada del llibre ( com es veu a la foto) se'ns parla de netejar el colon però no especifica de que es tracta. La compra del llibre és indispensable per conèixer i començar un mètode ple de promeses.
  3. Però el que m'ha sorprès més de tot és l'afirmació de que no cal fer cap tipus d'activitat física per perdre pes i, en les seves paraules, sentir-se saludable . Segons el meu punt de vista, la raó de ser de les dietes és la d'aconseguir un canvi d'estil de vida en les persones. La dieta i l'activitat física són els pilars de la vida saludable i el que tot bon professional ha de prescriure sempre.

No tinc intenció de comprar-me el llibre però si algú en sap alguna cosa o ha llegit el llibre i pot explicar de que va el pla nutricional d'aquest doctor, li agrairé la seva opinió i els seus comentaris.

Fins la propera.

2 comentaris:

  1. En el seu grup del facebook també comenta un tema que és el que em va cridar l'atenció i a l'hora preocupar. Copio el que posa en el seu grup:
    "¿Es la obesidad una enfermedad infecciosa?
    se ha comprobado que las mujeres obesas tienen una bacteria en la boca que las que están en su peso no poseen. El trabajo se realizó con 313 mujeres con una masa corporal de entre 27 y 32 (el índice normal se sitúa entre los 20 y 25) y analizando los resultados de sus muestras de saliva surgió la pregunta: ¿qué posibilidad hay de que el aumento de peso esté directamente relacionado con la flora de la mucosa oral?
    Protnot hablare de este tema"

    ResponElimina
  2. Hola Eli,

    És una altra de les coses relatives a aquest mètode que, per saber més o comprovar-ho, cal comprar el llibre.

    Potser el tema de la bactèria trobada té a veure amb el comentari de netejar el colon?

    Si algú té més informació està convidat a participar.

    Fins aviat

    ResponElimina