dimarts, 20 d’abril del 2010

Prevenció i educació nutricional, indispensables en el tractament de l'obesitat.

El millor tractament per a l'obesitat és la prevenció.

Però una vegada instaurada es converteix en una malaltia crònica i, com a tal, precisa de tractament de per vida. Això és un dels primers conceptes que els dietistes-nutricionistes aclaren i remarquen a tots els seus pacients obesos.

I , quin és aquest tractament? No existeix la pedra filosofal que convertirà als obesos en prims, de manera fàcil i immediata. Només funciona una correcta alimentació i la pràctica d'activitat física. Existeixen altres tractaments que poden ajudar i complementar, però res serà efectiu sense un canvi d'hàbits permanent.

Cal tenir també molt en compte la gran quantitat d'informació errònea, confusa i equivocada que hi ha a l'abast sobre alimentació, dietes, control de pes, etc. No ha estat fins fa ben poc que des de les institucions s'ha alertat del perill de les dietes miracle. La raó principal ha estat l'evidència que, recòrrer de manera reiterada a aquestes dietes, és un dels factors predisposants a patir obesitat i que en complica el tractament.

Un dels obstacles més grans amb que es troben els professionals de la dietètica i la nutrició a l'hora de reeducar hàbits alimentaris, és desterrar tots els mites i idees equivocades que han arrelat com a certes, al voltant dels aliments.

Si una de les prioritats és la prevenció, una altra és l'accès a una informació correcta de com s'ha de menjar : educació nutricional.

Cal que, l'educació nutricional estigui contemplada dins el nostre servei de salut com una activitat de prevenció primària més, com les vacunes, les revisions periòdiques del nens o el seguiment de les embarassades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada