dissabte, 29 de maig del 2010

Dietes miracle i Operació Biquini: Desinformació a Banda Ampla ( II )

Des del total respecte a totes les professions sanitàries volem explicar avui que els professionals formats i amb qualitats i capacitats per tractar temes relacionats amb nutrició i alimentació són els DIETISTES-NUTRICIONISTES.

Des d’aquí volem que la gent sàpiga que si volen aprendre a menjar bé, perdre pes, educar els hàbits de manera correcte, assessorament per menús de qualsevol col·lectivitat, etc, s’ha de consultar a una/un DIETISTA-NUTRICIONISTA.

Per tant, el dietista-nutricionista ha de ser el professional d’elecció en matèria de nutrició humana i dietètica

Reclamem des d’aquí dues coses bàsiques:

- Responsabilitat dels mitjans de comunicació. Han de prendre consciència que l’alimentació és bàsica per mantenir una estat de salut òptim. I si volem perdre pes i, a més, volem evitar seguir augmentant els percentatges d’obesitat, hem de transmetre un missatge clar: DIETA SALUDABLE I EXERCICI FÍSIC.

- La professió del dietista-nutricionista és imprescindible per aconseguir uns bons hàbits en totes les etapes de la vida; la prevenció serà el millor tractament pels problemes de pes. S’ha de tallar amb l’obesitat infantil i la única manera és reeducar hàbits alimentaris. I som els dietistes nutricionistes els qui ho hem de fer. La gent ha de saber qui és el professional adequat.

Per tant: no a les dietes miracle, no a l’operació biquini. SI a la informació i educació per a uns correctes hàbits alimentaris.

Elisabet Ramon. Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica

Sara Cruz. Estudiant de 3r de Nutrició Humana i Dietètica.

1 comentari:

  1. Estic completament d'acord amb tot el que heu exposat. M'alegra llegir comentaris d'aquest tipus, ja que avui en dia, la població i inclús alguns professionals de la salut es deixen influenciar per les grans empreses que tant sols es preocupen per la economia i no per la salut de les persones i es decanten per aconsellar dietes miracles. Espero que els que tenim aquests pensaments saludables, continuem lluitant per els mateixos promovent-los a la comunitat.
    Carla Ballonga. Dietista-nutricionista i Màster en nutrició i metabolisme

    ResponElimina