dimecres, 14 de juliol del 2010

Compte amb la calor: prevenció de les onades de calor


Hidratar-se correctament és sempre important.
La recomanació d'ingesta hídrica diària és de 2 litres d'aigua al dia: aigua, sucs, infusions , sopes, etc.. Tot i que depenent de la situació o l'activitat realitzada pot ser superior.

Però és a l'estiu quan aquesta recomanació pren importància i cal incidir en la seva difusió.

No només cal tenir present una correcta ingesta hídrica sinó que també cal estar atent i seguir els consells en aquestes dates:

  1. Controlar la temperatura a casa
  2. Evitar el sol directe al carrer : utilitzar barrets i gorres, passejar per llocs amb ombra, vigilar en els trajectes en cotxe, etc
  3. Limitar l'activitat física a les hores de més calor
  4. Beure força aigua i vigilar l'alimentació: seguir la recomanació de beure líquids abundants i evitar àpats copiosos, pesats i les begudes alcohòliques.

És molt important vigilar a la gent gran que, juntament amb els nens i malalts ,són els grups més més sensibles i amb major risc durant les onades de calor o les temperatures elevades durant dies seguits.

Cal estar informats de les previsions metereològiques i demanar consell als professionals dels centres d'atenció primària o de les farmàcies si sospitem que podem estar patint les conseqüències de la forta calor.

Per a més informació :

Prevenció a les onades de calor. Generalitat de Catalunya


Observatori de hidratació i salut

2 comentaris:

  1. Encara que no sigui d'aquest tema, moltes felicitats per haver acabat la carrera. És un gran esforç i espero que es vegi recompensat.

    Moltes gràcies per aquest bloc. Gràcies a professionals així podem informar-nos amb rigor sobre temes tan importants com la nutrició (tema ple de mites!).

    ResponElimina
  2. Hola Judit,

    Moltes gràcies per la felicitació i el comentari.

    Sí, realment hi ha massa mites i informació no veraç sobre alimentació i nutrició. Espero tornar a agafar el ritme i seguir comentant, donant opinió i parlant de la millor manera d'alimentar-nos.

    Fins aviat!

    ResponElimina