divendres, 3 de desembre del 2010

Dieta Saludable per Nadal.

S'acosta Nadal i per aquestes dates tots tenim previst més d'un àpat tradicional amb la família o amics. La tradició va lligada a l'alimentació i moltes celebracions populars, religioses o lúdiques es realitzen amb un àpat o tenen un aliment típic.

La raó d'això rau moltes vegades en l'estacionalitat dels aliments que antigament obligava a consumir el mateix aliment durant una temporada determinada i això va portar a crear i elaborar receptes per fer el consum més divers i atractiu.
La tria de plats molt calòrics era degut als requeriment energètics elevats dels nostres avis i besavis en aquell temps de feines més dures i temperatures fredes d'hivern que calia passar sense les calefaccions actuals.
I el reciclatge era una altra de les raons que determinava l'apat. És el cas dels canelons de Sant Esteve, una tradició molt catalana. S'aprofitava així la carn del rostit de Nadal.

font:http://www.gastroteca.cat/

Actualment tot això ha canviat: tenim productes tot l'any i la nostra dieta pot incloure aliments molt variats.
Evidentment, no necessitem consumir tantes calories com els nostres avis perquè la modernitat ha reduït de manera dràstica la nostra despesa energètica. Malauradament, aquestes dues circumstàncies juntes, la disponibilitat d'aliment i la reducció de la despesa energètica, ens ha portat l'epidèmia del sobrepès i l'obesitat.




Però podem fer els àpats de Nadal amb seny i saludables.

Consell Dietètic us proposa aquests dies un Taller de Dieta Saludable en els Àpats de Nadal a Viure- Bé Tallers d'autoajuda, Girona:


  • El proper dissabte 11 de desembre. Amb la col·laboració de Viure-Bé realitzarem un taller molt pràctic i podreu aprendre a organitzar i elaborar un menú saludable. A més, recuperarem receptes tradicionals d'àpats de Nadal i els farem més saludables.
  • Reserveu la vostra plaça a través dels telèfons de contacte de Viure Bé: 972412016 - 638 621 583




A Figueres, a l'ACADÈMIA , el dia 13 farem dues xerrades gratuïtes per donar a conèixer la dieta saludable i els seus beneficis

 





Salut!


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada