divendres, 10 de desembre del 2010

L'alimentació durant les festes nadalenques

Els àpats de les dates que s'acosten són sempre excessius en calories, greixos i, en general, mengem més del que hauríem de menjar o del que mengem normalment. És una cosa que farem tots i que la majoria sabem que no és saludable.

Malgrat tot, no cal abandonar-nos al excessos sense control per poder gaudir de les festes. És possible un consum responsable? I tant!

  • Podem fer una planificació del que menjarem els dies que hi ha àpats importants, de manera que compensem la nostra dieta d'aquell dia amb la resta d'àpats.  Això implica fer una planificació dels menús i elaborar una llista de la compra prèvia. Aquesta pràctica ens ajudarà a comprar només allò que necessitem i a gastar menys.
  • Podem modificar una mica el menú de les dates senyalades introduint fruita fresca a les postres, subtituint els torrons: pinya, ,mango, entre altres fan festa i redueixen les calories de l'àpat al mateix temps que ens aporten vitamines i minerals que equilibraran el metabolisme.
  • Podem aprofitar els dies de festa per passejar o practicar alguna activitat que la manca de temps no ens permet. Activarem el metabolisme i la despesa energètica del nostre cos i "ajudarem" a gastar les calories ingerides de més.
Aquestes són algunes propostes per fer aquests dies més saludables i sostenibles.
Us recomano una vegada més la lectura de les recomanacions de la pàgina de la Generalitat de Catalunya per alleugerir els àpats de nadal

Les persones sanes no necessitem cap nutrient ni cap altra substància necessària per a la vida que no trobem en els aliments. No necessitem suplementació per superar aquestes dates sense problemes. Un consum adequat de tots els aliments( veure Dieta equilibrada ) és suficient per cobrir necessitats: ‎"Que la comida sea tu alimento y el alimento tu medicina" Hipócrates.

Bo i saludable Nadal a tots!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada