dissabte, 4 de juliol del 2009

Dieta equilibrada vs dietes miracle

Tothom parla de dieta equilibrada i estil de vida saludable. Però jo em pregunto: perquè interessen tant altres dietes que prometen pèrdues de pes sense esforç? Hi ha prou informació dels beneficis de la dieta equilibrada, no és cert? Perquè doncs ens interessen altres dietes?
Una de les possibles raons sigui que , malgrat tot, encara hi hagi manca d'informació. Però donat que no estic en disposició dels coneixements d'antropologia i sociologia per explicar els perquès, intentaré afegir una miqueta més de coneixement per promocionar la DIETA EQUILIBRADA.

La dieta és un factor de prevenció de patir risc de moltes malalties.Així com també ho és l'estil de vida saludable en general: dieta equilibrada, pràctica d'activitat física, no fumar, etc...Es pot fer aquesta afirmació tant rotunda perquè existeix prou evidència científica que és així.

Però que vol dir quan parlem de dieta equilibrada?
Una dieta equilibrada és aquella que proporciona l'energia i els nutrients en equilibri amb el que el nostre organisme necessita.

Ja vaig parlar de les recomanacions de dieta equilibrada, són aquelles que parlen de les racions( quantitats) i frequència ( quantes vegades al dia) que cal consumir dels diferents aliments per arribar a l'equilibri que ens permetrà mantenir un pes saludable dintre d'un estat de salut òptim.

Però, què passa amb les dietes miracle?

Per començar, la majoria de dietes miracle no tenen una evidència científica que les recolzi. És a dir, no hi ha estudis científics suficients per afirmar el que afirmen. Si més no, la comunitat científica no hi està d'acord. ( per dir-ho de manera planera).
Algunes d'aquestes dietes es basen en la depuració del cos. Afirmen que s'acumulen toxines que cal eliminar.
D'altres parlen de combinacions dels diferents aliments, de l'eliminació d'altres.....

A qui l'interessi conèixer de manera crítica tot el relacionat amb dietes miracle, us recomano la següent pàgina web: http://www.consumer.es/alimentacion/aprender-a-comer-bien/dietas-milagro/
Per tot això, cal practicar la dieta equilibrada.
La SENC, a la seva pàgina web ( la teniu disponible a la secció Links) permet la descàrrega del llibre : " Guia de la alimentación saludable"
Us afegeixo l'enllaça directe per a la seva descàrrega:
http://www.nutricioncomunitaria.org/generica.jsp?tipo=docu&id=3

MENGEU BÉ , VIUREU MILLOR I MÉS SANS!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada