divendres, 9 d’octubre del 2009

Dietistes-Nutricionistes i intrusisme profesional.


El que ha passat en el programa de televisió de premsa rosa d'una cadena privada ( entrada anterior) és un prova més que, de temes de nutrició i alimentació, tothom en sap.

La manca d'un col.legi professional de Dietistes-Nutricionistes a nivell estatal ,amb representació provincial, com existeix en altres professions sanitàries i els interessos de col.lectius professionals per tenir competències en nutrició, fa que hi hagi una falta de regulació d'activitats, algunes de dubtosa professionalitat, altres d'ètica discutible.

Això es tradueix en una proliferació de tractaments, dietes miraculoses, productes dietètics i conceptes erronis que creen confusió en la població.

Això pot explicar en part perquè una professional del periodisme rosa, en el context d'un llibre de " consells, trucs i recomanacions de bellesa ", faci incursions en consell alimentari. I, a més, expressi de manera rotunda que no " ens posem en mans de dietistes". Amb tota probabilitat no conegui la diferència entre un dietista i un esteticista.

L'Associació Catalana de Dietistes-Nutricionistes enviava aquest mes de juliol un comunicat als mitjans de comunicació en relació al intrusisme professional.

Malgrat el que us diguin i el que us vulguin fer creure: demaneu consell dietètic als professionals: Dietistes-Nutricionistes.
La presència d'aquests professionals a la sanitat pública de manera evident pot afavorir el seu reconeixement . L'accés gratuït a aquests professionals pot frenar de manera significativa l'intrusisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada