divendres, 9 d’octubre del 2009

Tele basura i ignorància: error de Cristina Tàrrega. Sap aquesta senyora què és un Diplomat/ada en Nutrició Humana i Dietètica?

Sembla ser que ahir al programa que emet Antena 3 a la tarda Tal Cual lo Contamos la senyora Cristina Tàrrega va cometre un error força seriós.

Parlant del seu nou llibre va dir que si es volia fer dieta NO s'acudís a una dietista, sinó a un metge......

Tot i que el programa no pretén divulgar coneixement amb rigor se'ls ha d'exigir que tot allò que es diu i que escolten un nombre important de persones, sigui com a mínim cert i veraç. És intolerable que es degradi un col.lectiu professional amb formació universitària.


Estimada Sra Tàrrega:

  1. Els " dietistes" són en realitat Diplomats/des en Nutrició Humana i Dietètica. I en breu Graduats en Nutrició Humana i Dietètica.
  2. La seva formació és específica i especialitzada en tot allò que té a veure amb la nutrició i l'alimentació humana. Per tant:
  3. Un dietista-nutricionista és un professional de la salut, amb titulació universitària, reconegut com un expert en nutrició i dietètica, amb capacitat per intervenir en l'alimentació d'una persona o grup, des dels següents àmbits d'actuació: en la salut i la malaltia, el consell dietètic, la investigació i la docència, la salut pública (...), les empreses del sector de l'alimentació i la restauració col.lectiva i social. (Segons la Conferència de Consens del Perfil Professional del Diplomat en Nutrició Humana i Dietètica)"

Demano en nom de tots els Dietistes-Nutricionistes titulats i estudiants una rectificació del que es va dir.

2 comentaris:

  1. Ecuentro muy correcto que Antena 3 deba corregir publicamente el error cometido por la Sra.Tarrega, pero creo que seria conveniente que además de explicarlo en catalán también lo pusieseis en castellano puesto que el programa tal cual de Antena 3 es de difusión nacional y asi quizas mucha más gente que se conecta a Facebook entendería de lo que se está hablando, es mi humilde opinión. Perfecto que lo escribais en vuestra lengua, pero si quereis llegar a un mayor numero de personas ponedlo también en la lengua que seguro entiende el 100% de los españoles que es el castellano.

    ResponElimina