diumenge, 24 de gener del 2010

Dieta equilibrada en un menú senzill i bàsic

En època d'exàmens, no hi ha massa temps per res més que no sigui estudiar. Com passa gairebé avui en dia a totes les cases: molta feina, moltes hores fora de casa i poc temps per dedicar-lo a les feines de la casa i a cuinar.

Avui us ensenyaré com ho faig jo per seguir una dieta equilibrada amb poc temps.

Tres coses bàsiques i molt importants per aconseguir-ho:
  1. Tenir sempre a la nevera hortalisses i verdures fresques ( o congelades) per poder fer una amanida o un plat de verdura per acompanyar o com a primer plat.
  2. Si ens agrada, sempre millor integral: pasta, arròs i llegums. Les llegums poden ser en conserva ja cuites. També ens pot servir per dies puntuals tenir arròs ja cuit que només precisa d'un minut de microones.
  3. I tenir fruita fresca i iogurts. O una de les dues coses.

A més també podem tenir en el congelador ( o fresc, a la nevera) racions individuals ( o pel nombre de persones que siguem en els àpats) de carn i peix. El peix congelat és una bona opció i només cal tenir la precaució de treure'l del congelador el dia abans.

D'aquesta manera és possible aconseguir menjar sa i equilibrat amb poc temps. És important variar el màxim d'aliments i fer els menús atractius i gustosos. Però també són molt vàlides opcions bàsiques. Per exemple, el menú de dia d'estudi d'avui:



  • amanida d'escarola amb formatge de cabra
  • lluç a la planxa amb arròs integral
  • iogurt natural

I una cosa més: fixeu-vos en les quantitats a la foto: predomina el color verd i hi ha 2/3 parts de producte vegetal.....


Detall nutricional : l'escarola a més de tenir fibra i un alt contingut en potassi, és el vegetal que conté més folats ( àcid fòlic) i ferro. El consum en cru de l'escarola garanteix la quantitat màxima de folats ja que aquest són sensibles a la temperatura. Conté una quantitat de ferro superior a la resta de vegetals i si acompanyem l'escarola amb un aliment ric en vitamina C ( tomata, pebrot, taronja...) n'augmenta l'absorció.
Per tant, és un aliment que no pot faltar en la dieta d'una embarassada i en cas d'ànèmia.


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada