En Manu ens va rebre en el seu obrador i ens va parlar de les seves melmelades i llàgrimes. Després vam fer el tast de :
- melmelada d'albercoc amb regalèssia
- melmelada de préssec amb anís estrellat
- melmelada de fruites del bosc
Aquesta característica de la fructosa li dóna avantatges sobre el sucre refinat ja que hi ha sospites que el consum habitual i abundant de sucres senzills i els pics elevats de glucosa en sang que comporta, predisposa a l'aparició de resistència a la insulina i, finalment, a diabetis.
He de dir que, a més de preparades amb aquest xarop i amb ingredients naturals, estaven molt bones!
El tast va continuar amb les melmelades elaborades amb sucre:
Tomata amb alfàbrega, ceba amb panses i garnatxa i pebrot escalivat amb vermut i herbes de provença. Totes tres impressionants!
I per acabar, les llàgrimes: mango, Pedro Ximenez, taronja amb cafè, vinagre balsàmic de cava i llàgrima de violeta. També s'han de provar, no tenen desperdici!
Les melmelades amb barreja d'ingredients i sabors, com les de la foto, permeten afegir nous sabors a aliments tradicionals convertint-los en una alternativa per fer el menús més agradables i variats.
Si bé són aliments que s'han de consumir amb moderació, totes aquelles persones que no tinguin desaconsellat el consum de sucre, poden menjar melmelades sense cap problema.
La quantitat és la clau: una cullerada de postres conté aproximadament entre 10 i 15 g de melmelada que ens aporten entre 5 i 8 g de sucre ( els sobres de sucre del bar contenen entre 8 i 10 g ).
El secret és la varietat i menjar de tot. I sempre menjar verdures i/o hortalisses a cada àpat, alternar el consum de carn amb el de peix, reduir embotits i formatges greixosos, menjar els cereals en forma integral: arròs, pasta, pa amb moderació i a ser possible integral, aigua i activitat física.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada