dijous, 21 de gener del 2010

Visites amb gust: melmelades artesanals a Sant Pere Pescador

Ahir aprofitant que una amiga anava a visitar El Rebost de l'Empordanet m'hi vaig apuntar.

En Manu ens va rebre en el seu obrador i ens va parlar de les seves melmelades i llàgrimes. Després vam fer el tast de :
  • melmelada d'albercoc amb regalèssia
  • melmelada de préssec amb anís estrellat
  • melmelada de fruites del bosc
Melmelades elaborades amb xarop d'agave : producte que s'obté del cactus Agave Blau Tequilana Weber , una mena de nèctar compost principalment per fructosa, un monosacàrid que , a diferència de la sacarosa ( el sucre comú) no provoca pics de glucèmia (glucosa en sang).

Aquesta característica de la fructosa li dóna avantatges sobre el sucre refinat ja que hi ha sospites que el consum habitual i abundant de sucres senzills i els pics elevats de glucosa en sang que comporta, predisposa a l'aparició de resistència a la insulina i, finalment, a diabetis.

He de dir que, a més de preparades amb aquest xarop i amb ingredients naturals, estaven molt bones!

El tast va continuar amb les melmelades elaborades amb sucre:

Tomata amb alfàbrega, ceba amb panses i garnatxa i pebrot escalivat amb vermut i herbes de provença. Totes tres impressionants!

I per acabar, les llàgrimes: mango, Pedro Ximenez, taronja amb cafè, vinagre balsàmic de cava i llàgrima de violeta. També s'han de provar, no tenen desperdici!


Les melmelades amb barreja d'ingredients i sabors, com les de la foto, permeten afegir nous sabors a aliments tradicionals convertint-los en una alternativa per fer el menús més agradables i variats.

Si bé són aliments que s'han de consumir amb moderació, totes aquelles persones que no tinguin desaconsellat el consum de sucre, poden menjar melmelades sense cap problema.

La quantitat és la clau: una cullerada de postres conté aproximadament entre 10 i 15 g de melmelada que ens aporten entre 5 i 8 g de sucre ( els sobres de sucre del bar contenen entre 8 i 10 g ).


El secret és la varietat i menjar de tot. I sempre menjar verdures i/o hortalisses a cada àpat, alternar el consum de carn amb el de peix, reduir embotits i formatges greixosos, menjar els cereals en forma integral: arròs, pasta, pa amb moderació i a ser possible integral, aigua i activitat física.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada