dimarts, 19 de gener del 2010

Lactància materna: la importància de l'alimentació de la mare

Permeteu-me avui que faci una mica de defensa de la professió del dietista-nutricionista alhora que parlo de la lactància materna.

Ningú discuteix que la millor alimentació pels nadons és la lactància materna.

La sanitat pública ( i la privada també) compta amb la figura de les comadrones que són les encarregades d'explicar, difondre i ajudar a la promoció de la lactància materna. Multitud d'associacions i entitats en fan difusió i defensa com a la millor alimentació. ( les podeu consultar a la pàgina gencat.cat/salut)

També és evident que l'alimentació de la mare és primordial per obtenir una llet de bona qualitat preservant la salut de la dona.

Malgrat això, de tant en tant ens assabentem de notícies com la que publica avui el diariomedico.com : un estudi fet a dones de Granada i Almeria posa de manifest que un 94% de les dones lactants segueixen una dieta inadequada".

Una vegada més es veu clara la necessitat de la presència de més professionals de la nutrició i la dietètica, dietistes-nutricionistes, a tots els àmbits de la salut. També amb les embarassades i les dones lactants donant consell dietètic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada