dimarts, 30 de març del 2010

Petits trucs per a l'alimentació dels nens

Fa uns dies llegíem les darreres dades de l'OMS que qualifiquen l'obesitat infantil com un dels primers problemes de salut pública dels països desenvolupats del segle XXI.

És molt important que els nens adoptin hàbits alimentaris correctes durant la seva infantesa que evitaran l'aparició de problemes com el sobrepès i l'obesitat.

Els experts ens aconsellen com aconseguir que els nens mengin verdures de manera variada, trencant així l'habitual negativa dels més petits a incorporar sabors nous i més en aliments vegetals: Com animar als nens a menjar diferents verdures ( EUFIC )

Jo a casa també intento predicar amb l'exemple i posar a la pràctica tot allò que predico i explico.

A la meva filla de 8 anys no li agrada la tomata i, per norma general, també sol negar-se a provar aliments nous. Per aconseguir que menges amanida amb tomata, aquest estiu vam "crear " l'amanida de pasta amb salsa rosa.

No té res de gastronòmic ni especial, però ha estat la manera d'aconseguir introduir un aliment saludable a la seva dieta : tomata, pastanaga i enciam tallat ben petit, pasta i salsa rosa.


El truc és la salsa: la fa la meva filla. D'aquesta manera, un dia darrera un altre, amb paciència, ha acabat menjant l'amanida sense problemes i sense protestar!!!

Espero que us serveixi per " crear" plats saludables per als més petits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada