dimecres, 21 de juliol del 2010

La nova llei de seguretat alimentària i nutrició i l'alimentació infantil

Abans de final d'aquest mes de juliol, govern i comunitats autònomes estudiaran el document que, entre altres mesures, inclou la prohibició de vendre a màquines expenedores d'escoles i instituts productes hipercalòrics, rics en greixos i sucres. El text desenvoluparà la nova llei de seguretat alimentària i nutrició pendent d'aprovar aquest any.

L'alarmant augment de l'obesitat infantil als països desenvolupats, entre ells Espanya, ha motivat la decisió de regular per llei estratègies per evitar l'augment de casos d'obesitat en nens i adolescents.

La nova llei regularà el límit màxim permès de greixos trans en tots els productes, la publicitat de productes destinats a consum infantil, la venda de productes rics en sucres i greixos els recintes escolars i obligarà a la supervisió per part de Dietistes-Nutricionistes dels menús escolars.

Jo destaco d'aquesta iniciativa la importància que se li dóna a l'alimentació infantil legislant les recomanacions de dieta saludable com a prevenció de malalties en l'edat adulta.

Però feta la llei, feta la trampa. Les lleis estan per saltar-se-les.

Per a mi cal anar més enllà per aconseguir l'objectiu mínim de frenar l'augment de l'obesitat infantil i, en els millors de casos, reduir-la. Es fa del tot necessària una bona educació alimentària.


  • De res servirà prohibir la venda de certs aliments a les escoles si a casa, per exemple, sí els troben i els poden consumir. Els nens aprenen per imitació, per tant és molt important que les persones que viuen amb nens també mengin saludablement.
  • Calen campanyes dirigides als pares per difondre la dieta saludable i ensenyar als pares com han de menjar els seus fills.
  • Promoure el consum d'aliments frescos o poc processats com a millor opció.
La nova normativa ha d'anar acompanyada de mesures per promoure la dieta saludable. La única manera d'aconseguir que els nens d'avui mengin bé tota la seva vida, és educant els hàbits alimentaris de manera correcta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada