diumenge, 1 d’agost del 2010

Receptes: Quiche de Verdures ( o altres )


La recepta de la quiche de l'entrada Pic-nic de platja saludable i diferent és aquesta:
  • Ingredients
- Verdures a triar : poden ser les que us agradin més o les que tingueu en aquell moment. En la quiche de la foto vaig utilitzar 2 pebrots vermells, 2 pastanagues i 2 porros.
- 4 ous sencers
- un got de llet: pot ser al gust. Si utilitzeu llet desnatada ( com el cas de la recepta) serà un plat més lleuger i pobre en greixos. També es pot fer amb liquat de soja, aleshores estarà indicada per intolerants a la lactosa i al·lèrgics a la proteïna de la llet.
- sal i herbes aromàtiques: jo vaig utilitzar orenga i herbes provençals.
- massa brisa : jo utilitzo la comercialitzada a punt per fornejar. Cal vigilar els ingredients de la massa per si conté llet, traces de llet, llet en pols o qualsevol altre provinent d'aquesta, ja que en  aquest cas no seria adequada per intolerants a la lactosa ni al·lèrgics a la proteïna de la llet.
Preparació:
- Col·locar la massa brisa en un motllo per forn i fornejar segons indiqui l'envàs. Treure del forn.
- Mentrestant es cou la massa fer el farciment:
- Tallar el pebrot i les pastanagues a daus i tallar les parts blanques del porro i trinxar-les ben petites.
- Dues opcions de coccions de verdures: al vapor o saltejades amb oli a la paella tipus wok.
- Un cop cuites les verdures afegir-les als ous batuts amb la llet.
- Condimentar amb la sal i les herbes.
- Tirar el farciment al motllo a on hi ha la massa i fornejar :la deixarem coure de  20- 25 minuts de forn a 200º o fins que la superfície canvii de color.

  • Variants.
Es poden utilitzar tot tipus d'ingredients per fer la quiche: bacó i espàrrecs; salmó i ceba; bolets i formatge de cabra.....Però sempre la farem de la mateixa manera.
Podem menjar-la calenta o, com en el cas del pic-nic de platja, freda. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada