dissabte, 28 de novembre del 2009

Nous conceptes en dietes: "plant based diet".

Els avantatges del consum de fruita i verdura s'han comentat altres vegades en aquest bloc així com també l'aparició de noves dietes basades en productes vegetals sense ser tant estrictes com les dietes vegetarianes, com la dieta flexitariana.

La comunitat científica mundial que es dedica a la promoció de la salut recomana fer una dieta amb gran quantitat de productes vegetals. Així podem trobar que entre les 10 recomanacions de l'Institut Americà per la Investigació del Càncer i del Fons de investigació Mundial del Càncer incideixi en la necessitat d'un consum important en la dieta diària de productes vegetals i la disminució del consum de carn vermella. Així mateix, l'Associació Americana de Cardiologia indica una dieta basada en vegetals, cereals i fruites.

Aquestes recomanacions es basen en estudis científics recents que demostren l'efecte immunomodulador i antiinflamatori de compostos no nutritius com els flavonoides i els carotenoides molt abundants als productes vegetals.

Per tots aquests motius, dietes basades majoritàriament per productes vegetals: fruites, verdures, cereals, llegums i de amb menor quantitat de productes animals i també productes processats o molt elaborats, prioritzant els productes frescos, van guanyant interès.

És el cas de la "plant based diet" que no és res més que una dieta a base de vegetals que no exclou els d'origen animal però els redueix a consum setmanal.

Font : Consumer EROSKY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada